Bekendmaking Aanvraag Voetpad Albertlaan

One thought on “Bekendmaking Aanvraag Voetpad Albertlaan

  1. Hallo, bedankt voor de verspreiding van deze nuttige info. De getoonde foto, kan misschien misleidend zijn, want op het grondgebied van Wezembeek-Oppem (foto), beschikken de zachte weggebruikers reeds sinds en aantal jaren op de Albertlaan van een voetpad (onduidelijk is wel als deze ook voor fietsers bestemd is ?). Positief is dat er nu ook aan de veiligheid van deze doelgroep gedacht wordt op het grondgebied Tervuren EN op een gemeenteweg. Anders kregen wij misschien de indruk dat dit onderwerp enkel aandacht verdient op de Gewestwegen (ik verwijs hier naar de fietssnelweg die er morgen langs de Tervurenlaan komt).
    Hopelijk is dit ook een signaal naar het HHC (Heilig Hart College) en diens populatie (kinderen, ouders, personeel) ter aanmoediging van een meer duurzame mobiliteit. Sensibilisering van de schoolomgeving is daarbij bijzonder belangrijk, zeker nu dat het college een aanvraag ingediend heeft om nog verder uit te breiden, wat op zich extra druk zal betekenen op de levenskwaliteit van onze residentiële wijk.
    Spijtig is wel, dat deze lovenswaardige initiatief, blijkbaar niet deel uitmaakt van een globale, visionaire mobiliteitsplan (die nu in de maak zou zijn, cfr. elders over een aangekondigde mobiliteitsstudie) en verder ook niet opgenomen werd in de projecten rond de heraanleg van de Tervurenlaan (nu aan de gang). Nood dus aan een echte geïntergreerde mobilitietsaanpak.
    Het ( 30 dagen lopende) openbaar onderzoek rond het voetpad leert ons anderzijds dat er ook sprake is van de heraanleg van een aantal kruispunten op de Albertlaan. Hierover valt er nochtans niets te bespeuren op de affiche ? De omwonenden worden dan ook uitgenodigd om zich uit te drukken over het project. Laat uw stem horen,…maar NU, want op 13/07 is het openbaar onderzoek rond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.